Sari la conținut
Accueil » Ceai de Sânziene – Remediu pentru peste 48 de afecțiuni – Reglează tiroida, protejează ficatul și rinichii, menține pielea curată și netedă

Ceai de Sânziene – Remediu pentru peste 48 de afecțiuni – Reglează tiroida, protejează ficatul și rinichii, menține pielea curată și netedă

    Ceaiul de Sânziene – Băutura magică împotriva multor afecțiuni grave

    Conform studiilor recente, terapia cu sânziene este un remediu pentru peste 48 de afecțiuni: începând de la cele cutanate și tiroidiene, până la bolile de rinichi, ficat sau epilepsie.

    Sânzienele se prezintă sub flori mici de culoare galbenă, cu parfum dulce și gust foarte amar. Cresc la marginea pădurilor, în fânațuri și se pune despre ele că sunt adunate în Noaptea de Sânziene. Împletite în cununa au darul de a feri casa de răul și boală.

    În prezent, ceaiul de flori de sânziene este recomandat pentru tratarea afecțiunilor tiroidei, atât a hiperfuncției, cât și a hipofuncției, având darul de a normaliza activitatea glandei tiroide. Are capacitatea unui sedativ ușor, este antispastic, diuretic și depurativ, precum și laxativ, ușor afrodiziac ți antireumatic.

    Medicina populară recomandă florile de sânziene pentru tratarea unor afecțiuni des întâlnite la femei, și pentru diminuarea nodulilor tiroidieni, laringite tulburări minore ale somnului asociate cu menopauza și afecțiuni ale aparatului urinar.

    Cel mai folosit ceai de sânziene este maceratul la rece, care se prepară dintr-o lingură de flori și 250 ml de apă, care se ține 8 ore la temperatura camerei. După aceea, se strecoară și se bea pe stomacul gol.

    Maceratul la rece este recomandat mai ales în afecțiunile tiroidiene.

    Se face și ceai în varianta clasică, sub formă de infuzie, dintr-o lingură cu plantă și 250 ml de apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de un sfert de oră, după care se bea pe stomacul gol.

    Protejează ficatul și rinichii

    Acest ceai este un remediu eficient pentru bolile de rinichi, pentru afecțiunile localizate la nivelul ficatului, splinei sau pancreasului.

    Se recomandă infuzia combinată, din flori: se pun două lingurițe de pulbere de sânziene la înmuiat într-o jumătate  de cană cu apă, de seară până dimineața, apoi se filtrează.

    Pulberea rămasă se opărește cu o jumătate de cană de apă fierbinte, se lasă la infuzat timp de un sfert de oră, apoi după ce se răcește, se amestecă cele două extracte.

    Se consumă câte trei căni pe zi, înaintea meselor principale. Acest tratament trebuie urmat timp de două luni, după care se poate repeta, după o pauză de o lună.

    Această infuzie combinată este eficientă și pentru persoanele care suferă de acumulare de lichid în țesuturi și de cloroză.

    Pentru persoanele suferinde de insuficiență renală și care necesită dializă, infuzia preparată din sânziene, urzică și splinuță este foarte eficientă.

    Această infuzie se prepară dintr-o lingură din acest amestec de plante și din 300 ml de apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de trei minute, după care filtrează și se beau câte trei sau patru căni pe zi. Prima cană se bea cu o jumătate de oră înaintea micului dejun, cu înghițituri mici, iar restul se bea pe parcursul zilei.

    Remediu pentru bolile sistemului nervos

    Tratamentul cu macerat la rece de sânziene s-a dovedit a fi eficient în bolile sistemului nervos: boala Parkinson, Alzheimer și epilepsie, precum și în tulburările cauzate de menopauză.

    Se folosește o linguriță de plantă uscată, care se macerează timp de 8-10 zile, într-o cană cu apă rece.

    După aceea, se strecoară, se încălzește un pic și se administrează trei căni pe zi. Efectele se resimt după zece zile, însă tratamentul durează două luni, iar după 14 zile se poate relua.

    Împotriva stresului, sânzienele se pot asocia, în părți egale, cu trei-frați-pătați. Se folosește o lingură de amestec de plante care se infuzează timp de trei minute într-o cană cu apă fierbinte. Se recomandă câte trei sau patru căni pe zi, timp de șase săptămâni.

    Reglează tiroida

    În tratamentul corzilor vocale, ale glandei tiroide, faringitei și laringitei, se recomandă gargara cu infuzie concentrată de sânziene, care se prepară din trei lingurițe de sânziene uscate, infuzate în 250 ml de apă clocotită. Se recomandă gargara zilnică, cu câte trei căni de infuzie.

    De asemenea, un remediu foarte eficient pentru afecțiunile tiroidei este maceratul preparat din coji verzi de nuci uscate și măcinate și sânziene, câte trei linguri din fiecare. Plantele se lasă la macerat în apă rece, de seară până dimineața și se beau trei căni pe zi, prima înainte de micul dejun.

    Se recomandă acest tratament pe termen lung, de la 12 până la 24 de luni. În acest interval, seara, se unge zona externă corespunzătoare tiroidei cu tinctură de sânziene, urmat de ulei de sânziene.

    Menține pielea curată și netedă

    Compresele cu infuzie de sânziene sunt indicate pentru  a menține elasticitatea pielii și pentru a estompa ridurile fine. Se prepară dintr-o linguriță de flori uscate și dintr-o cană cu apă clocotită.

    Cu această infuzie, se umezește o compresă după care se aplică pe față, dimineața și seara.

    Unguentul de sânziene se folosește împotriva bolilor cutanate, precum eczeme, furuncule și răni, pentru durerile reumatice și ulcerații și se poate procura din magazinele cu produse naturiste.